Blog

  • B* Hey allemaal. Wekelijks ga ik proberen een kleine bijdrage te leveren over hoe het loopt en over hoe we met z’n allen duurzamer kunnen gaan leven. Eerst en vooral een dankwoordje voor al diegene die zich ingezet hebben om mijn webshop mee te promoten, al diegene die mijn posts en verhalen delen, al diegene die me ‘in the picture’ gezet hebben op hun facebookprofiel. Dank u! De eerste maand heb ik toch al wat kunnen verkopen. Deze aankopen gebeurden voornamelijk door vrienden en kennissen. Nu moet ik natuurlijk nog andere klanten kunnen aantrekken via promotie, advertenties … Een niet gemakkelijke zoektocht. De eerste maand had ik zoveel stress en zat ik uren achter mijn pc om alles op orde te krijgen en hoopte elke minuut op een verkoop. Dit zorgde ervoor dat ik enkele kilo’s afgevallen was. Effe gas terugnemen! Mijn gezondheid gaat voor. Even over de gezondheid, ja de ziekte. In België leven ongeveer 40.000 mensen met de ziekte van Parkinson, waarvan 10% dertigers en veertigers zijn. Dit wil dus zeggen, 4000 mensen krijgen voor de leeftijd van 50 jaar Parkinson. Een tijdige diagnose zorgt ervoor dat de ziekte langer onder controle kan blijven. Dus op tijd erbij zijn is dus van GROOT belang! Onderzoek is nodig, want naar schatting gaat tegen 2040 het aantal parkinsonpatiënten wereldwijd verdubbelen. Dus voor België gaan we dan naar 8000 patiënten van net geen 50 jaar. Iets om bij stil te staan. Dus hoe meer ik verkoop, hoe sneller ik kan bijdragen aan onderzoek naar Parkinson. Meer lezen over Parkinson? https://www.uza.be/uza-foundation/projecten/de-ziekte-van-parkinson#:~:text=In%20Belgi%C3%AB%20leven%20ongeveer%2040.000,voor%20het%2050ste%20levensjaar%20aan.

* Product in de kijker – Captain Cork handtassen. Deze handtassen worden van kurk gemaakt. Nu wat is er zo speciaal aan kurk zal je denken? Kurkbomen zijn heel belangrijk bij het voorkomen van de opwarming van de aarde. Een kurkboom herstelt zichzelf na oogsten van de schors. Een geoogste of ontschorste boom neemt 3 tot 5 keer meer koolstof op. Kurk is 100% afbreekbaar. Er worden dan ook geen chemische stoffen gebruikt bij het verwerken van kurk. Ook heeft kurk geen afval. Alles wordt gebruikt. Bovendien vormen de grote kurkbossen of montado’s een natuurlijke dam tegen de verwoestijning en zijn ze een thuishaven voor veel bedreigde diersoorten. Geen enkele reden om geen handtas te kopen van Captain Cork. Niet enkel 100% duurzaam, maar ook mooi, licht om dragen en waterbestendig.

Vanaf nu kan je ook shoppen naar duurzame webshops via volgende links https://fairpro.projectcece.com/link/?aid=40217&pid=348884&to=https%3A%2F%2Ftizzandtonic.com%2F https://fairpro.projectcece.com/link/?aid=cece&pid=348884&to=https%3A%2F%2Fwww.projectcece.com%2F%3Ffairpub%3D348884 https://fairpro.projectcece.com/link/?aid=229142&pid=348884&to=https%3A%2F%2Fcoolnbewustzijn.com%2F Deze webshops hebben stuk voor stuk duurzame en ecologische producten in aanbod. Ook doen ze aan slow fashion, d.w.z. dat er geen overproductie is en niets moet weggegooid worden. Neem gerust een kijkje!

https://youtu.be/NetDvytIz2w. Ook via radio Ninove heb ik mogen reclame maken. Bekijk gerust mijn filmpje als je meer wil weten over de webshop en het hoe en het waarom.

*Product in de kijker – Bamboesokken en bamboekledij (Bamboo Belgium). Kledij gemaakt van bamboe is milieuvriendelijker dan kledij gemaakt van katoen. Eerst kan je de vraag stellen ‘ Wat is bamboe?’. Het is een plant die behoort tot de grasachtigen. Het is een stengel die hol is vanbinnen. Deze stengels kunnen van 5 tot 20 cm per dag groeien. Bamboe bereikt na 3 tot 6 maanden zijn maximale hoogte. Doordat bamboe zo snel groeit kan het perfect ingezet worden tegen ontbossing. Ze nemen ook 35% meer CO2 uit de lucht dan andere planten. De bamboeplant heeft ook geen massa’s water nodig en heeft enkel regenwater nodig en zon. Hoe verkrijg je textiel? Via bamboe viscose. De hout (bamboe) cellulose wordt via een chemisch proces omgezet in textiel. Tegenwoordig worden er al in vele gevallen de chemische resten terug hergebruikt en gaat niets nog de natuur in. Er bestaat ook een meer natuurvriendelijkere methode om van bamboe textiel te maken, namelijk de ‘mechanische manier’. Bij de mechanische methode wordt het bamboe vermalen en verhit met toegevoegde natuurlijke enzymen die de bamboe afbreken De vezels kunnen vervolgens mechanisch uit de ontstane papperige massa worden gekamd waarna hiervan garen kan worden gesponnen. Deze methode is milieuvriendelijk maar wordt niet veel gebruikt omdat het kostbaar en zeer arbeidsintensief is. Waarom kiezen dus voor bamboekledij? De kledij is ongeloofelijk zacht, licht en comfortabel om te dragen. Het is een anti-bacteriële en ademende stof. De stof voelt warm in de winter en koud in de zomer. Kijk op mijn volgend filmpje hoe gemakkelijk de kledij valt!

Via volgende filmpje zie je hoe gemakkelijk de bamboe kledij valt.

https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fwww.instagram.com%2Freel%2FCtWBTptvi8e%2F%3Figshid%3DMzRlODBiNWFlZA%253D%253D%26fbclid%3DIwAR1hMUTugK3TlGG5fSud-PkMN5sSe13_uiJh5IQfa3K0IahiiVeBPV7J3m0&h=AT2J4XGkT5m4m-bzy8T-LhywKZwLNy-6H8JQR_2OUX899Qsmhm-AmJcorM5o2YuvHG7iDN-w65jDm9-UMZ7x1dXYFcse4HlW9m0aBL3f_JDUid-r-R6irFLolUZGwj4Zcncs73US_Qaq511pZA&__tn__=-UK-R&c[0]=AT3hZK18nCmV1glTS7OEuyqhghSWFo6dWtQWpxCoO-vJjVYhLrM0b-dEfcgevoqPTT4MuaEWHKXXwQOEbjmbH3oYV6wxXprkIQw6qSAVUrOoFb48sZmXc4Jrdo-4fQexrGuCGxvGmHdP2Fk-fvQVLApumS23lNumEWIL5eKTWxzg8TMB-Y3D7JRyT9cp6_MP84d6CTKNXj00BWXkgA

*Vorige zondag mijn eerste homeparty achter de rug gehad. Ik was best zenuwachtig, hoewel er niet zoveel mensen waren. Na een zenuwachtige start ging het vlotter, dankzij sommige enthousiaste gasten. Het praktisch organiseren van deze party moet beter. Hoe etaleer ik mijn producten, hoe weten de klanten hoeveel alles kost, waar noteer ik mijn bestellingen enz.. Ik besef te meer dat er nog werk aan de winkel is. Desondanks heb ik een leuke namiddag gehad, leerrijk en ik heb toch wat producten verkocht. Ik hoop dat er snel meer mogen volgen en dat ik na verloop van tijd geen stress meer heb of niet meer zo onzeker overkom, hoewel onzeker zijn één van mijn specialiteiten is… Het opstarten en op de kaart brengen van een onderneming is best zwaar. Er zullen nog obstakels en moeilijkheden volgen, maar ook leerrijke en boeiende namiddagen zoals deze. Will je graag mee zorgen voor zo een avond of namiddag, aarzel niet me te contacteren via webshopdarom@gmail.com. Wist je dat je als gastvrouw/heer ook een leuke dag zal hebben? Bovendien is het ook leuk in de zomer, wanneer dit ook buiten kan, met een fris glaasje wijn of frisdrank. Bovendien krijg je een korting van 10% op de verkoop van die dag. Maak er een gezellige dag van met je vrienden en vriendinnen.

* Deze week heb ik het graag over The Good Roll. Een prachtig initiatief waar ik het deze week over wil hebben. De Good Roll is ontstaan uit het besef dat er wereldwijd 2,3 miljard mensen zijn zonder toegang tot een veilig en schoon toilet. Daarbij worden er dagelijks 25000 bomen gekapt voor toiletpapier? Dit toiletpapier is 100% boomvriendelijk en duurzaam. Daarnaast doneert The Good Roll 50% van hun nettowinst in de bouw van toiletten in Ghana. Dit papier is bovendien gemaakt van 100% Europese bamboe en gerecycled papier, zonder chloor, kleur- of geurstoffen. In onderstaand filmpje leer je hier meer over. 

https://www.youtube.com/watch?v=aEtG_eklZNY

*Dag iedereen, vakantie is bijna voorbij en ik mocht ondervinden dat de weg naar mijn webshop wat moeilijker was dan voordien. Ik wijt het aan de zon, zee en vakantiekriebels. Ik heb ondertussen niet stilgezeten. Ik ben aan het onderzoeken of ik kan samenwerken met andere organisaties die ook bezig zijn met het milieu. Wordt vervolgd… Waarschijnlijk zal ik mijn webshop wat aanpassen en verbeteren, waardoor het voor een buitenstaander duidelijker zal worden wat je kan kopen op mijn webshop en welke goede doelen er aan verbonden zijn. Het blijft een uitdaging om mijn weg te vinden in het landschap van online winkels en mezelf op de kaart te zetten. Jullie spelen een belangrijke factor hierin. Koop, maak reclame, deel mijn posts…. Ik, het milieu en al mijn lotgenoten zijn jullie dankbaar. Heb je een idee of een puntje dat kan verbeteren of ken je iemand die creatief is met recyclagematerialen, aarzel niet en mail me op webshopdarom@gmail.com.

Ondertussen vermaak ik me ook met het zoeken en aankopen van leuke retro. Dit segment van mijn webshop verkoopt ook goed. Ik blijf  belangrijk vinden dat oude meubels die gerecycleerd worden terug in een huiskamer een tweede leven kunnen vinden. Oud en nieuw gaan hand in hand, gerecycleerde producten of 2de handsproducten aankopen, helpt om onze afvalberg te verkleinen. 

* Dankzij jullie aankopen, kon ik al 2 bomen planten bij Bos+. Dank jullie allemaal!

Beste bosliefhebber,

Bedankt voor wat je het afgelopen jaar voor de bossen in Vlaanderen (en de wereld) hebt betekend. Je mag gerust een pluimpje op je hoed steken, want bij BOS+ beseffen we maar al te goed dat het niet altijd evident is om voor onze waardevolle bossen te strijden. Daarom zijn we extra dankbaar voor de manier waarop je ons hebt geholpen. In het eindejaarsfilmpje hieronder ontdek je waar jij het afgelopen jaar toe hebt bijgedragen…

 
Beste natuurliefhebbers, vandaag las ik in een artikel van testaankoop dat herbruikbare make-updoekjes goed scoren.

Wanneer je dagelijks 5 katoenen wegwerpschijfjes gedurende een jaar vervangt door 2 herbruikbare, vermijd je 1,76 kg Co2, spaar je 3,3 m2 land uit voor de teelt van katoen en 468 liter water (dat anders gebruikt wordt voor de katoenproductie). Dat is een verschil van 1kg katoen dat niet in het afval terechtkomt. Microvezelschijfjes bevatten polyester, dat weinig grondstoffen nodig heeft. Biokatoen is te vergelijken met wat je in wegwerpwattenschijfjes vindt, maar is iets dikker. Er worden ook minder pesticiden (je weet wel dat beestje dat ook mee verantwoordelijk zou zijn voor oa. Parkinson) gebruikt. Bamboe heeft minder water nodig dan katoen, omdat het een natuurlijke vezel is = beter voor het milieu. Het is gemakkelijk in gebruik. Je steekt het gewoon in een zakje mee in de was en klaar is kees!!
Winkelwagen